Tjen penger på reklame.

Alle som har besøkende på siden sin kan tjene penger på å reklamere for andre bedrifter.
Spørsmålet er om reklamen lønner seg for deg. Du risikerer tross alt å tape besøkende og dermed miste salg hvis dine besøkende trykker på reklamen og forsvinner utav siden din, du må derfor tjene en viss sum pr. besøk for at det skal være gunstig med reklame. Siden bør også ha et visst antall besøkende og sidevisninger for at det skal være noen hensikt å legge arbeid i det. 100 besøkende eller 500 sidevisninger pr. uke er etter min mening et minimum.

Målrettet reklame

Adsense er absolutt den enkleste måten å tjene penger på. Da slipper du å tenke på at reklamen skal være relevant. Google bruker sin søketeknologi til å finne fram til de relevante annonsene for deg.

Dersom reklamene er lite målrettet, risikerer du at potensielle kunder sitter igjen med et inntrykk av at siden din er useriøs.
Blinkende "pornoreklame" og bannere til tvilsomme MLM selskaper med budskapet "tjen penger" hører ikke hjemme på en side som har som mål å selge et produkt.
Målrettet reklame er også bedre betalt enten du velger en affiliateløsning eller kjører med rene bannerannonse. I ekstreme tilfeller snakker vi om 10-gangen. En banner som har lite relevans til det du selger gir kanskje 0.5 øre pr. visning, mens en målrettet annonse kanskje betales med 5 øre pr. visning eller opptil 2-300 kroner pr. salg dersom du har en avtale med annonsøren for betaling for salg.

Eksempelet vårt
La oss fortsette med eksempelet med reisehåndbøker. (Les artikkelen) Hva vil være målrettet reklame på denne siden?
Flybilletter, leiebil og togbilletter er noe eksempler.
Annen reklame kan "flettes" inn i teksten på siden din f.eks. lage en side som heter
Huskeliste for ferieturen
(Innholdet kan se sånn ut:)
Husk solkrem (egenreklame se "nisje)
Husk kulltabletter (samme)
Ta med musikk til å forkorte tiden på flyet og ventetiden på flyplassen (ekstern reklame)
o.s.v. o.s.v.

Tar du også med en del råd som ikke er viderelinket, vil dine brukere ikke reagere negativt på denne typen "snikreklame", men se på det som et servicetilbud og det får siden til å framstå som mer gjennomarbeidet og seriøs, eller om siden "huskeliste for ferieturen" hadde vært utelatt..