Betaling

Hvor mye kan du regne med å få betalt

I Norge betales det normalt rundt 50 øre for et klikk, og rundt 10 kroner for et "lead". For salg varierer betalingen veldig. Noen velger å gi en fast pris, f.eks, flyselskapene, som betaler for hver reise du selger, men det er vanligst å betale en viss prosentsats av salget.

Da får du vanligvis betalt etter hvor god fortjeneste selger har på de produktene som selges. Jeg har opplevd fra 1% på pc`er, til 40% på egenprodusert programvare, til 70% på elektroniske annonser. Det vanligste, på forbruksvarer som undertøy, klær, cder, dvder, spill o.s.v. er mellom 5 og 10%.

I utlandet/USA, kan du regne med samme betalingen for salg, men klikk betales normalt dårligere 1-2cent er vanlig, d.v.s 7-14 øre. Lead ligger ofte på 20 cent til 1 dollar.

For meg har det vist seg at det som regel lønner seg å satse på programmer som betaler for salg, framfor de som betaler for klikk.

Hvor mye kan du regne med å tjene?
Dersom du er flink til å markedsføre de riktige programmene i forhold til de besøkende du har, kan du regne med å tjene rundt 50 øre pr. besøkende.

Hvordan får jeg pengene mine
Bruker du Tradedoubler, får du pengene inn på konto en gang i måneden (forutsatt at du har tjent mer enn 500,-).
Er du momsregistrert næringsdrivende, får legger de moms til summen.
Fra utenlandske programmer får du som oftest sjekk, og som oftest er valutaen som brukes dollar. Noen selskaper sender sjekk på norske kroner dette er en fordel, fordi de da blir billigere å heve. En dollarsjekk koster det mellom 50 og 150 kroner å heve. Enkelte selskaper betaler dessuten inn på PayPal kontoen, hvis du har det.

Tålmodighet-Alfa og omega.
Du kommer ikke langt innefor affiliate markedsføring uten en god porsjon tålmodighet. Siden skal designes, andre skal linke til deg, søkemotorer skal etterhvert plukke opp siden, det tar altså tid fra du begynner på siden, til du begynner å tjene penger.
Du skal ikke vente å tjene mer enn 1 krone pr. dag på en ettermiddags arbeid med websiden, og har du en side som er avhengig av trafikk fra f.eks. google for å få besøk, tar det vanligvis måneder før siden er skikkelig etablert her. Har du en statisk side, d.v.s. en side som ikke trenger å oppdateres, blir det alikevel penger av det.

Som sagt kan det være et mål å tjene 1 krone dagen, i framtiden, på et arbeid du gjør på en ettermiddag.

Er du selvdisiplinert, kan du etter etpar års arbeid, (15 timer i uka) plusse på inntekten din med 10-20.0000 i måneden.