Planlegg plassering og oppdatering av reklame

Dersom du bygger en nettside for å tjene penger er det viktig at du tar hensyn til det når siden utformes/designes.

Noe av det første du bør gjøre når du tilpasser en side til affiliate markedsføring, er å lage et system for å kunne endre reklamen som ligger på sidene kjapt og enkelt.

Du risikerere at de selskapene du reklamerer for endrer sine betingelser, eller kanskje t.o.m. sier opp avtalen med øyeblikkelig virkning, eller kanskje ett selskap med bedre betingelser vil reklamere hos deg. Da er det surt å sitte å oppdatere reklamen på 100vis enkeltsider.

Med litt planlegging og minimumskunnskaper i php, asp, eller ssi kan det være nok å gjøre endringen en gang, i en fil, som som alle sidene henter informasjon ifra. Bruker du bare bannere og knapper, og ikke tekstreklame, kan du bruke "bannerrotasjonssystemet" som du finner hos Tradedoubler, men dersom du bruker tekstlinker, bør du kjenne til ett av de "systemene" som er nevnt over.

For å bruke denne siden som et eksempel, den er delt inn i 4. Hoveddelen, med selve innholdet ligger i midten. På toppen ligger en stor banner,
Innholdet i margen til venstre, d.v.s. menyen er satt inn med ssi, og selve innholdet ligger i en tekstfil. D.v.s. at når jeg legger til flere sider, som skal inn i menyen, trenger jeg bare å legge dem til i den ene tekstfilen, og oppe har jeg en rad med tekstlinker som også ligger i en SSI fil kjapt kan forandres.

Reklamen ifra adsense (mer om Adsense i margen til høyre) som ligger midt på siden ligger også i en SSI fil. Adsensen bruker ganske mye kode, og det er ryddigere med en linje med kode på de sidene jeg jobber med enn 30.

Jeg inkluderer ved hjelp av SSI, (server side include,) men det vanligste idag er å bruke php til å inkludere ting fra andre filer.